Στέλιος Γαβαλάς

Ουτοπία

on . Posted in Εκθέσεις

Κυκλικές και αξονικές σκάλες, όλες μεταλλικές κατασκευές που χάνουν τη βαρύτητα τους όταν στην κορυφή συναντώνται με ανάλαφρα λευκά σύννεφα απο βαμβάκι, μέσα στα οποία χάνεται η ανθρώπινη φιγούρα, και διπλοί έλικες που παραπέμπουν στη δομή του DNA, περιλαμβάνει το ταξίδι του Στέλιου Γαβαλά προς την “ουτοπία”.

Παρά θιν αλός

on . Posted in Εκθέσεις

Τα θαλασσινά - έγκλειστα σε μπαούλα και βαλίτσες - ταξίδια του Στέλιου Γαβαλά μας εμπνέουν…. Κι αυτο γιατί ο  γλύπτης μας προσφέρει την όντως χαρισματική ψευδαίσθηση ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουμε μιαν ολόκληρη θαλάσσια διαδρομή στο δικό μας προσωπικό χώρο.

Ιπτάμενες πολιτείες

on . Posted in Εκθέσεις

Φανταστικές πολιτείες και ουτοπικές βραχονησίδες, μετατρέπονται - μέσα από τα έργα του Στέλιου Γαβαλά - σε διενεργούμενα "όντα" που στροβιλίζονται στον χώρο, υπερίπτανται και αιωρούνται, έχοντας ως γενέθλιό τους λώρο, χρωματιστά καλώδια, τα οποία ωστόσο δεν τα γεννά η μήτρα της γης, αλλά φιάλες γκριζωπές, γεμάτες με "ήλιον"

Μικρογλυπτά

on . Posted in Εκθέσεις

Συλλογή μικρών γλυπτών με κουτιά εμπνευσμένα από αρχαία ελληνικά πρόσωπα, μικρές σκάλες, θαλασσινά τοπία σε πλεξιγλάς, και άλλες πρωτότυπες ιδέες, πάντα σε μικρό αριθμό αντιγράφων.

Μονή Κύκκου

on . Posted in Εκθέσεις

Φιλοτέχνηση έργων σε ορείχαλκο στο καλλιτεχνικό χυτήριο Β. Καπαρού για τήν τοποθέτηση αυτών στο Μοναστήρι του Κύκκου στήν Κύπρο.

Copyright © 2013 Stelios Gavalas :: Powered by Digimouse